Vestas V47 | Gode grunde til at investere i vindmølleindustrien
403
post-template-default,single,single-post,postid-403,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Historien bag Vestas v47 vindmøllen

Historien bag Vestas v47 vindmøllen

Hvem er Vestas?

Vestas, som også er kendt som Vestas Wind Systems A/S, er en dansk virksomhed, der fabrikerer vindmøller. Virksomheden blev grundlagt i 1945 af Peder Hansen og er siden vokset til at være verdens førende inden for sit felt. Oprindeligt hed virksomheden VEstjyst-STålteknik A/S og fremstillede hårde hvidevarer og landbrugsudstyr.

Virksomheden blev senere til Vestas og i dag er det den største vindmøllefabrikant i verden, hvis man måler på antal opstillede enheder. Dette betyder, at Vestas i 2010 havde opstillet mere end 41.000 vindmøller i 65 forskellige lande. Vestas begyndte at undersøge vindmøllens potentiale som en alternativ og ren energikilde under den anden oliekrise i 1970’erne, og i 1979 udkom Vestas med de første vindmøller.

Hvorfor bør man investere i vindmølleindustrien?

I kraft af at verden befinder sig i en klimakrise, er folk begyndt at undersøge alternative energikilder, der er mere miljøvenlige. Vindmøller er et fantastisk alternativ til at mindske CO2-udledning og gøre verden grønnere. Danmark er det land i verden, hvor den største del af elforbruget kommer fra vindkraft, men det er samtidig et af de lande, der udleder mest CO2. Dansk Vindmølleforening mener ikke, at vi bare skal sætte en masse vindmøller op over det hele, men vi skal derimod investere i større møller.

En vindmøller vil i Danmark typisk kunne erstatte elproduktionen fra et kulfyret elværk. Dette vil medvirke til, at miljøbelastningen og drivhuseffekten vil blive mindre og derudover vil man kunne spare på omkostninger til import af brændsler som eksempelvis kul. Hele 91% af danskerne går ind for at bygge vindmøllekapaciteten større i Danmark.

Hvordan er en vindmølle opbygget?

En vindmølle, eller en wind turbine som det hedder i internationale sammenhænge, producerer elektricitet ved, at vinden får rotoren til at snurre rundt. Inspirationen til denne rotation stammer faktisk fra flyindustrien. Her anvender man nemlig også aerodynamiske vinger. De aerodynamiske vinger danner undertryk på den ene siden af vingen, hvilket trækker rotoren rundt på samme måde, som det er undertrykket over vingerne på et fly, der holder det i luften. En vindmølle består af:

 

  • Elektrisk styring og kontrol
  • Tårn
  • Vinge
  • Rotor
  • Nacelle
  • Vindhastighedsmåler
  • Vindfane

En moderne vindmølle kan inddeles i tre forskellige kategorier, alt efter hvor modstandsdygtig vindmøllen er. Kategorierne hedder henholdsvis klasse 1, 2 og 3. En klasse 1 vindmølle kan stå på havet, en klasse 2 vindmølle kan stå på alle landplaceringer i Danmark og en klasse 3 vindmølle klarer sig bedst steder, hvor der ikke er så meget vind. Den sidstnævnte type af vindmølle er naturligvis også den billigste.

Alt hvad du bør vide om Vestas V47

Vestas V47er en vindmølle, der ligesom navnet angiver, er fabrikeret af Vestas. Effekten af vindmøllen er 660,00 kW, og den begynder at rotere ved en vindhastighed på 4,0 m/s. Rotoren på vindmøllen er 47,0 meter i diameter, og Vestas V47 har tre vinger. Rotoren har en hastighed på 28.5 U/min.  Selve tårnet på vindmøllen kan fås i enten 40, 45, 50 eller 55 meters højde.

Det er muligt at købe Vestas V47 modellen hos flere udbydere. Derudover kan man også finde andre Vestas modeller. De hyppigst anvendte vindmøller fra Vestas er:

  • V47
  • V80
  • V164
No Comments

Post A Comment