Konfirmation | Børnenes dag med venner og familie
563
post-template-default,single,single-post,postid-563,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Konfirmation, gammel tradition blevet til modeshow

konfirmation esbjerg

Konfirmation, gammel tradition blevet til modeshow

 Skiftet fra barn til voksen har længe været en tradition i de danske familier, og stiller man konfirmationer fra i dag, ved siden af konfirmationer fra dengang hvor det betød man skulle ud og arbejde og være voksen, så er de vidt forskellige. Men konfirmationerne er stadig et minde mange stadig tænker positivt tilbage på, og mange glæder sig til, men det er drastisk hvor meget traditionen har ændret sig. Hvilket skift er der sket? Hvad er en konfirmation for unge i dag? 

De unges store dag

Konfirmationsdagen er noget mange unge ser frem til, det er en hel dag hvor det hele handler om dem, det er jo en drøm gå i opfyldelse. Ingen steder i Danmark er en undtagelse, fra Købenavn til Skagen, og Jyllands vestkyst. Konfirmation i Esbjerg foregår ligesom i resten af Danmark. Store armbevægelser, dyrt tøj, fede biler og den første smag af alkohol. Mange forældre er uenige om hvorvidt der skal drikkes alkohol til sådan en fest, da der bliver holdt konfirmation på forskellige årgange, men ser man tilbage til de gamle dage hvor det stammer fra, fik børnene en smøg i munden og skulle ud og arbejde på gården; så var de voksne.

Selvom grundværdien af en konfirmation er en rigtig god en, at man bliver voksen og samtidigt viser ens tro på den kristne religion. Men for unge i dag, som bliver progressivt mindre og mindre troende, så handler det ikke for alle om ens tro og skiftet fra barn til voksen. Det handler om at være teenager, venner, mode og for nogle, status.

Status og mode

Selvom mange unge i dag vælger konfirmationen fra, så er det en svær beslutning da man typisk vælger fest, penge og gaver fra. uden en konfirmation. For de tilbageværende, kan konfirmationen godt ende som et slags modeshow. “Hvem har den dyreste og flotteste kjole”, “Hvem bliver hentet i den fedeste bil”, hvilket er en skam, fordi så kan mange gå hen og så føle sig udenfor. Og det er ikke hvad konfirmationen handler om, den handler om en dag der handler om barnet og dets familie, hvor man får lov til at slå sig løs og “opføre” sig som voksen.

No Comments

Post A Comment