CNC fræsning og dens fordele!

0
937

CNC står for Computer Numerical Control. Det er en computer, som man ser i forbindelse med produktionsmaskiner. Du indstiller blot computeren til lige netop den udskæring, som du har brug for – alt efter hvilke reservedele, du skal bruge. Computeren styrer den helt nøjagtige udskæring, så du får et meget nøje og præcist udskåret stykker uden nogle variationer – hvis der skal laves flere. Det er netop i disse tilfælde, at CNC fræsning er ideelt, da der kan laves flere stykker, som er helt identiske. Der er her ingen manuel betjening overhovedet, da computeren og maskinen klarer det hele. Det eneste tidspunkt, hvor der er hænder på, er i starten, hvor koordinaterne skal indtastes og sættes i systemet, for den rette udskæring.

Hvad bruges CNC fræsning til?

Som kort nævnt ovenfor, er CNC et computersystem. Men selve fræsningen delen er det, som er anderledes. Der findes nemlig både CNC drejning og CNC drejning, som er det mest optimale. Der findes også andre CNC versioner. CNC fræsning betyder, at det her er selve værktøjet, som der fræser, der er i bevægelse og plast objektet forbliver samme sted. Det er modsat af, hvad vi kender fra CNC drejning. Her er det plast objektet, der flytter sig, alt efter hvordan det skal skæres og værktøjet, der ligger forbliver samme sted. Det er kort sagt den generelle forskel på de to. Forskellen kommer selvfølgelig af, alt efter hvordan det skal skæres og hvad der skal laves.

Er CNC fræsning for plast?

CNC fræsning plast er oftest en kombination man ser sammen. Her har de fleste, som gør sig inden for branchen, en maskinpark til decideret fræsning af plast objekter. Er du på udkig efter en, som skal hjælpe dig med den del, så undersøg evt. på forhånd, hvorvidt de tilbyder 3 eller 5 aksede. Desuden er det heller ikke alle størrelser, som kan fræses og du bør derfor overveje inden, om det vil blive et problem. Klassiske maksimal størrelser er 3600 mm i længden, 2000 mm i bredden og 600 mm i højden. Det kan selvfølgelig variere, alt efter stedet du vælger.

Men hvad bruges CNC fræsning til plast egentlig til?

Nogle af de klassiske elementer indenfor plastik, som man ser, at man bruger CNC fræsning til, kan blandt andet være:

  • Tandhjul
  • Maskindele
  • Reservedele
  • Afstandsstykker
  • Pumpedele

For blot at nævne en håndfuld stykker.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her