Vælg af det rigtige terrassebrædder

0
1333
planks

I denne lille mini guide giver vi dig muligheden for at kunne vælge det helt rigtige træbrædder til din terrasse. Da der er masser af forskellige trætyper, kan vi ikke komme ind på dem alle. Så vi har taget et udgangspunkt i de mest intressante og mest brugte træbrædder.

Thermowood er en rigtig god trætype. Det er en trætype, som er blevet behandlet med høj varme og vanddamp. Produktion af thermowood er baseret på at man bruger høj temperatur og vanddamp, det forhindre at selve træet kan brænde. For at kunne undgå råd og svampe kan bosætte sig i træet, fjerner man sukkerstofferne i træet og selve cellestrukturen forandres. Træet egner sig rigtig godt til brugen i det nordiske klima, især i den fugtige sæson. Produktprocessen er delt op i 3 faser. Her snakker vi om temperaturforøgelse og ovntørring, intensiv varmebehandling, afkøling og fugttilsætning. Thermowood kan stå uden ekstra behandling efter selve monteringen, det kan dog være en god idé at beskytte træet med træbeskyttelsesmiddel. Med tiden kan der frekomme små revner og splinter i træet. Dette kan blive minsket hvis træet for en overfladebehandling.

Hårdttræs terrassebrædder er blevet mere og mere populære over tiden og er en rigtig god løsning, der kan holde i utroligt mange år. Derudover giver den også et eksklusivt udseende. Materialet kan dog være svært at arbejde med, da det er en hårdere og mere sprødt træsort. De mest populære træsorter i denne kategori er Cumaru, Jatoba og Ipé. Træbrædderne kan holde i langt de fleste tilfælde holde i mere end 40 år. Det gør også at prisen på træsorterne er en smule højere end nogle af de andre træsorter. Det kan dog i det lange løb godt betale sig, da kvaliteten er rigtig god og holdbar.

Trykimprægneret terrassebrædder bliver i de fleste tilfælde anvendt til mindre terrasser og i kolonihaver. Det er typisk også billigere, men derfor er det stadig en udmærket terrasseløsning og som kan holde rigtig mange år, hvis det bliver behandlet og vedligeholdt på den rigtige måde. Det kan holde op til 25 år med den rigtige behandling og pleje.

Det er en god idé at få en professionel til at lave din terrasse, så den kan holde i mange år og blive perfekt.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her