Ingen spildevand uden pumpestationer!

0
657

I et land som Danmark, hvor det blandt andet regner en del, men også hvor vi i mange forskellige erhverv har med spildevand at gøre, så er pumpestationer uundværlige. Spildevand er nemlig ikke nødvendigvis blot vandet udefra, som ryger i vores kloakker og derefter bliver transporteret fra A til B via pumpestationer. Der findes forskellige typer af pumpestationer. 

Typer spildevand der transporteres via pumpestationer

Husspildevand er det klassiske, som vi fleste kender til, i og med at vi dagligt oplever det. Husspildevand er nemlig alt det vand, der går til spilde og fortsætter ned i vasken, på toilettet, badet og andre steder, hvor vi hælder eller skyller vand ud. Her ryger dit vand selvfølgelig ned i kloakken og ender til sidst et sted, hvor det bliver renset. Men for at kunne komme fra dit hjem til slut stationen, så vil en pumpestation være nødvendig. 

Der er også den, som mange af os ikke kender til, det er industri- eller processpildevand. 

Det ser vi oftest i forbindelse med erhvervsmæssige funktioner. F.eks. spildevand fra virksomheder, virksomhedsprocesse og overfladevand fra arealer. Denne type spildevand indeholder oftest mange forskellige miljøfremmede stoffer, som kan have stor effekt på vandet. 

Derfor er pumpestationer en nødvendighed

Når dit spildevand skal transporteres fra et sted til et andet, så kan en pumpestation være altafgørende for, at spildevandet bevæger sig mod slutdestination. Som navnet selv siger, så hjælper en pumpestation med at fragte spildevandet. Dette gør sig både gældende, hvis det er på lige strækninger, men også hvis rørene hæves en smule, så kan vandet ikke på naturligvis bevæge sig den retning uden hjælp fra en pumpe. Men selv på lige strækninger er en pumpestation nødvendigt. 

Når rørene bliver fyldt med vand, vil de automatisk hælde en smule og det gør, at vandet stopper der på grund af tyngdekraften selvfølgelig. Her vil man benytte pumpestationer til at pumpe vandet videre og evt. op i et højere rør. Da vandet jo samles under jorden, er pumpestationerne nødvendige for at få den op i en sådan højde, så det til sidst kan ende i et renseanlæg. Det duer ikke, hvis rørene kommer for langt ned, da spildevandet ikke må rende ud i jorden af gode grunde. Så det er ret tydeligt, at pumpestationer er en nødvendighed, når det kommer til alt, der har med spildevand at gøre. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her