Aflever din skrotbil med god samvittighed!

0
859

Det kan for nogle være en svær afsked med sin bil. Den bil som måske har fulgt dig i mange år – gennem tykt og tyndt. Men der kommer en tid for de fleste biler, hvor tiden er inde til et farvel – og så er der altså intet i vejen med en skrotbil. Skrotbil er betegnelsen på din bil, når den er klar til at blive skrottet og altså ikke er sikker at køre i længere. 

Din skrotbil – dit ansvar 

Når din bil ikke længere er egnet til at køre på de danske veje, så er tiden inde til, at den skal skrottes. Der er ikke et decideret lovkrav om, hvornår en bil skal skrottes. Det er dog klart, at din bil skal gå igennem syn og godkendes – og kan den ikke det, ja så er det tid!

Det er altså dit ansvar at sørge for, når din bil ikke må køre længere, at den bliver skrottet og på en forsvarlig måde samtidig. Du skal altså finde en autoophugger, der er miljøgodkendt. Så selvom det er autoophuggerens ansvar at sørge for, at de har de rette godkendelse til håndtering af skrot, så ligger ansvaret ift. til skrotbil hos dig. Du skal sørge for at vælge en autoophugger, der har de rette godkendelser og din bil dermed bliver 

Hvad kan jeg få for en skrotbil? 

Alt efter størrelse og hvad den kører på, så vil prisen afhænge. Følgende tal er fra FDM:

  • For biler på enten benzin eller diesel får du en skrotpræmie på 2200 kr 

Der er dog nogle undtagelser: 

  • Hvis din bil er afmeldt før 1. juli 2020, så udbetales der ikke skrotpræmie.
  • Hvis din bil har en totalvægt på over 3.500 kg. 
  • Hvis din bil er egnet til mere end 9 personer inkl. føreren.

Sådan gør du det med din skrotbil

Første skridt er finde computeren frem hjemmefra. Her logger du ind på borger.dk. Så vælger du, hvilken bil du har, samt hvilken autoophugger du vil vælger – og så sender du din skrotningsansøgning. 

Når det er godt, så skal din bil afleveres. Er den ikke godkendt til at køre, så skal du få den afleveret derude. Mange autoophugger tilbyder at hente for dig, hvis det er nødvendigt og hvis det er i nærområdet. 

Efterfølgende så får du en skrotningsattest i din e-boks og godtgørelsen vil automatisk komme på din e-boks. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her