Dampovnen – din vej til den perfekte tilberedning!

0
370

Flere og flere får installeret dampovne i deres hjem, dog har det indtil videre primært været i professionelle køkkener, at man har set brugen af dem. Men de er lige så stille at finde i danske hjem. Den primære grund til, at dampovne er populære blandt professionelle køkkener – men nu også private hjem, skyldes mulighed for at bibeholde den gode smag og saft fra madvaren. Koger du madvarer, mister de oftest lidt smag og nogle af de gode næringsstoffer – den del undgår du, når du damper din mad. 

Fordelene med dampovne 

Der er flere fordele og i dette afsnit vil nogle af dem blive nævnt – det er klart, at nedenstående er, hvis du tilbereder det som anvist via din dampovn. 

Maden forbliver saftig

Ved at erhverve dig en af de mange dampovne på markedet, gør det, at du nærmest ikke kan udtørre din mad under madlavningen. Mange af os kender scenariet, hvor vi har købt en hel kylling og det desværre er mislykkedes, så vi står tilbage med det tørreste kylling nogensinde. Det undgår du med en dampovn. 

Uendelig af muligheder for tilberedning 

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan lave med en dampovn af madlavning. Det skal siges, at inden for dampovne findes der flere slags. F.eks. kan du få en, der er 25% damp og 75% varmluft. Det kaldes en kombiovn og giver dig det bedste fra begge verdener. Her sørger din ovn for, at du får perfekte dampet og samtidig bliver din kylling, grøntsager eller hvad det måtte være, sprødt eller gyldent. 

Hold på de gode vitaminer 

Undersøgelser viser rent faktisk, at ved at dampe din mad, så holder det bedre på næringen i fødevaren. Her er der specielt tale om grøntsager. Damper du dem i stedet for at koge dem, viser det sig, at det indeholder helt op til 50% flere vitaminer. 

Der er altså flere fordele ved at vælge en dampovn fremfor en almindelig ovn. Men det er vigtigt også at vide, at der findes forskellige typer af dampovne. Der findes; Ovn med dampfunktion, ovn med supplerende dampfunktion og en dampovn. Så navnene lidt giver væk af sig selv, så har de forskellige af grader af “dampovn” i sig. Du bør derfor undersøge, hvad du primært vil bruge din ovn til og så vælge det perfekte match ud fra det. 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her