Få en komfortabel aften ude med kompressions strømper!

0
588

Det er fredag, det har været en lang uge og om lidt står aftenen på en aften ude med veninder. Følelsen af et par trætte og tunge ben tager over lysten og man orker næsten ikke at tage afsted. Samtidig er de varme fra dagen, der er gået og du kan mærke hævelsen nede i skoen. Men der er en løsning, så du kan komme afsted, og det er kompressions strømper

Strømpebukser eller kompressions strømper?

Lyden af kompressions strømper lyder umiddelbart ikke som det perfekte match til en aften ude. Og vi ved, hvad du tænker – men, det kan faktisk være et fornuftigt match til en aften ude. Der findes nemlig kompressions strømper men i strømpebukseform. De fungerer således, at du de indeholder en gradueret kompression, som hjælper dig med at forbedre din blodcirkulation, aflaste dine ben og samtidig forebygge hævelser efter en lang dag. Du kan altså tage afsted velvidende, at dine ben via den graduerede kompression bidrager til et par friskere pæn, som også hjælper til, at det hele føles mere behageligt. 

Brug dem til alle anledning

Du kan få strømpebukser eller knæstrømper, som alle indeholder en smule kompression. Det er altså ikke kun til en aften ude, at du kan bruge dem. Brug dem hver dag. Et sted og anledning hvor kompression strømper i strømpebukser er ideel, er på arbejdet. Står du meget op i løbet af dagen, men får ikke helt gang i blodcirkulationen? Så kan et sådanne par kombineres med din kjole, og altså tilpasses dit outfit for dagen.

Ovenstående erstatter ikke lægeordineret kompressionsstrømper 

Men til trods for at førnævnte kaldes kompressions strømper, så har de bare på faktuel vis ikke samme effekt. Er du derfor blevet anvist af din læge, eller andet medicinsk personale som f.eks. sygeplejersker, at du bør påføre dig kompressions strømper – så er det ikke de førstnævnte strømpebukser, der er tale om. Medicinske kompressionsstrømper er noget med kompliceret og er oftest tilpasset til lige netop dit behov. Derfor finder du også flere forskellige type kompressions strømper her; 

Grad 1: Bruges til overfladiske åreknuder. Kan også benyttes af folk med nedsat blodcirkulation pga. åreforkalkning. 

Grad 2 og 3: Bruges af folk med venøs insufficiens – som døjer med nedsat blodfunktion til fødderne. Ved at undgå dette mindskes chancen for sår.

Grad 4: Bruges kun til lymfødem. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her