Derfor bør du anskaffe dig en overdækning til din terrasse

0
776
Overdækning terrasse

Hvorfor bør man beskytte sig mod solen?

Den danske sommer er ikke altid den varmeste, og det er en glædes dag, når solen endelig skinner. Grundet de ustadige vejrforhold i Danmark, glemmer mange danskere at beskytte sig mod solen. De vil gerne udnytte de få solskinstimer der er, og skynder sig derfor ud i den skarpe middagssol. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke opholder sig i solen i perioden fra kl. 12 til kl. 15, da det er her solens UV-stråler er farligst. Omkring 80% af alle hudkræfttilfælde kan føres tilbage til solens skadelige uv-stråler. I dag lever godt 80.000 danskere med hudkræft, og hver dag får ca. 22 danskere stillet diagnosen. Det er derfor vigtigt at færdes i solen med omtanke. Selvom man ikke umiddelbart kan se eller mærke solen, så er den der ofte stadigvæk. Hudeksperter anbefaler, at man går med solcreme hele året rundt.

Hvad er uv-stråler?

Uv-stråler kommer fra solen. Solen har flere forskellige typer stråler, både synlige og usynlige. De usynlige stråler består dels af varm infrarød stråling, og dels af uv-stråling. Uv-stråler kan hverken ses eller mærkes, men det er stadig utrolig vigtigt at beskytte sig mod dem, da de kan være med til at give hudkræft. Der findes tre forskellige former for uv-stråling, nemlig:

  • Uva-stråler
  • Uvb-stråler
  • Uvc-stråler

Forskellen på de tre former for uv-stråling skal findes i bølgelængden. De har alle forskellige bølgelængder, og heldigvis sørger ozonlaget for, at de farligste stråler ikke når jordens overflade. Strålerne kan ødelægge hudens DNA og medføre ældning af huden. Til gengæld kan de også være med til at gøre huden brun, hvilket er grunden til, at mange mennesker ligger og steger i den direkte sol. I Danmark er det flot at være solbrun, hvor det eksempelvis i andre lande er anset som værende flot, hvis ens hud er helt hvid.

Hvordan beskytter man sig bedst mod solen?

Den bedste måde at beskytte sig mod solen på, ville være at holde sig ude af solen omkring middagstid, bruge rigeligt med solcreme, bruge solhat og klæde sig i tøj, der dækker huden. Dette afholder dog en fra at kunne nyde sommeren, hvis man skal befinde sig indenfor en stor del af dagen. Derfor kan man med fordel vælge at investere i en overdækning til sin terrasse eller lignende. Man kan eksempelvis vælge en overdækning med sejldug. Denne form for overdækning kaldes ofte for et solsejl. Det er en super smart måde, hvorpå man kan beskytte sig mod solens stråler, men samtidig opholde sig udenfor.

I dag findes der solsejl i mange forskellige størrelser, former, farver og prislejer. Det kan ikke kun anvendes til at beskytte sig mod solen, men også mod regn, samt til at afskærme haven eller terrassen og skabe en hyggelig stemning. Ofte har man mulighed for at designe solsejlet, så det passer perfekt til ens have eller terrasse. Man kan finde inspiration til, hvordan man kan bruge overdækningen, ved f.eks. blot at søge på overdækning terrasse på en hvilken som helst søgemaskine. Der findes mange bud på, hvordan man kan inkorporerer et solsejl i haven på en flot og naturlig måde.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her