Hvad bruges de forskellige hydrauliske komponenter til?

0
923
Hydraulisk

Denne mini guide er en oversigt til dig, som er lidt udviden omkring hvad de forskellige hydrauliske komponenter bliver brugt til. Du kan læse mere herunder om hvilke komponenter, der er og hvad de bruges til.

Hydraulik anvendes typisk til en frem-og-tilbage-bevægelse i et stempel, der kan skydes ud eller trækkes sammen. Oftest bruges hydraulik til anvendelse i turbinelignende opbygninger, der skal skabe en roterende bevægelse. Her kan blandt andet nævnes en converter i en automatgearkasse. Det bruges også i diverse bremsesystemer. Her bruges det mellem bremsegrebet til bremseklodserne på kvalitets mountainbikes.

Hvad bruges hydraulikslanger til?

En af de helt vigtige komponenter inden for hydrauliken er selve slangen. Det fede ved en hydralikslange er at den kan tåle et meget højere tryk end en helt almindelig slange. Det kan den fordi den skal kunne transportere hydrauliske væsker, imellem de andre komponenter såsom ventiler, aktuatorer. En hydrauliskslange er typisk lavet af forstærket plastik, syntetisk gummi, teflon eller galvaniseret ståltråd.

For at kunne finde den rigtige bøjeradius har du typisk brug for en slange, der har den halve bøjeradius eller mindre.

Hvad bruges en hydraulik motor til?

Mange motorer er med i den standarde produktion. Disse motorer bliver også produceret i flere forskellige konstruktionsprincipper og her er der stadig meget ny teknologi på området. Det der er ens for mange af dem er at de kan omdanne energi og få den udgående aksel fra motoren til at bevæge sig. Et par eksempler af disse motorer er MR Hydraulikmotor, MP hydraulikmotor, Orbitrol styring, Tandhjulsmotor, Hjul motor og mange flere.

Hvad bruges en hydraulik pumpe til?

De hydrauliske pumper er en del af et hydraulisk drivsystem. Hydraulik pumperne pumper typisk den hydrauliske olie videre til den del der bliver drevet af systemet. Her kan blandt andet nævnes Lamelpumer, Gearpumper, Stempelpumper, Tandhjulspumper og fjernstyret pumper.

Hvad bruges en hydraulikcylinder til?

Det en hydraulikcylinder bliver brugt til er at trykke, klemme, trække, løfte, presse og så videre. De bliver brugt til at kunne bevæge mekaniske dele.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her