Hvad skal du kigge efter når du skal have et Padel bat

0
820

Når du skal ud at investere i Padel udstyr, så skal der nogle tanker bag dit køb især hvis vi kigger på Padel bat, er der seks ting du skal overveje.

Hvilket niveau ligger du på og hvor meget spiller du. Her inddeler vi det i tre meget grove kategorier, som er begynder, øvet og professionel. Da Padel tennis er et spil, som spiller i et meget højt tempo, det betyder at hvis du er en erfaren spiller, så skal du vælge et hurtigere bat og hvis du er uerfaren og begynder, skal du vælge et langsommere bat.

Du skal derudover overveje selve vægten på battet.

  • Junior: 240 – 280 gram
  • Dame: 340 – 370 gram
  • Mænd: 360 – 390 gram

Væten på battet ligger generelt mellem 360 til 395 gram. Et let bat ligger fra 360 til 370 hvor i mod et tungt bat ligger på over 375 gram og op til 390 gram. Som nystartet er det en god idé at starte med et lettere bat, at skulle håndtere. De tungere bat er sværere at få i fart men til gengæld kan det give bolden ekstra god fart. Det er meget populært for damer at have et bat, som vejer 360 gram og for mænd er det meget populært at have et bat, som vejer 375 gram.

Det næste du skal kigge efter er hvilken hovedform battet skal have. Her er der igen tre forskellige former diamant, dråbe og det runde. Det diamnant formede padel bat er det de fleste erfarne spillere bruger. Battet er top-balanceret. Det giver mere power i slaget og flytter selve balance væl fra håndleddet og ud i skudet. Det gør også at slaget er sværere at kunne kontrollere. Det gør at battets sweetspot er sværere at ramme. Det dråbe formede padel bat er det mest populære blandt øvede og lettere øvede spillere. Battet har en god blanding af kontrol og power. Det betyder at battet er meget afbalanceret i de fleste situationer, når du spiller. Det runde formede padel bat er det mest idelle bat for nybegyndere. Balancen i selve battet er tættere på selve håndleddet og det gør at battet er giver en bedre balance. Det betyder også at det er nemmere, at kunne ramme sweetspottet og det gør at battet er mere modtagelig hvis du ikke rammer sweetspottet, så ryger bolden ikke alt for meget ud af kurs.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her