Tips og tricks til skægpleje

0
841
Økologisk skægpleje

Hvorfor have skæg?

Skæg har i mange årtusinder været et symbol på visdom og manddom. Hvor det før i tiden var næsten alle mænd, der kunne, som havde skæg, er det i dag mere et statement. Typen af skæg bliver ofte forbundet med forskellige stereotyper, og det er derfor også en måde for mænd, hvorpå de kan identificere sig med en bestemt gruppe eller som en bestemt type.

Der er foretaget flere undersøgelser, som viser, at mænds skægvækst kan have en stor indflydelse på, hvordan kvinder opfatter dem. Undersøgelserne viser, at kvinder generelt set er vilde med mænd med skæg, da de mener, at det gør mændene mere maskuline og attraktive. Derudover viste undersøgelsen, at kvinder som ønsker et kortvarigt forhold foretrækker mænd med skægstubbe, hvorimod kvinder der er på udkig efter et længerevarende forhold, er mere til mænd med fuldskæg. Dette har noget at gøre med, at skæg traditionelt set blev opfattet som et symbol på maskulinitet, og at mændende dermed kunne beskytte kvinderne, hvilket åbenbart stadig har en effekt i det senmoderne samfund.

Hvordan plejer man sit skæg?

Uanset længden på sit skæg er det vigtigt at pleje det. Selvom skægpleje for nogle mænd kan virke overflødigt, så er det vigtigt for at vedligeholde skæggets form og udseende. Der er videnskabelig dokumentation for, at pleje af skæg virker efter hensigten. Dette forudsætter naturligvis, at man bruger de rigtige produkter. Skægpleje kommer i særdeleshed mænd med et stort skæg til gode, da det forbedrer skæggets udseende og gør det tykkere, men skægpleje kan og bør bruges af mænd med alle former for skæg.

Da der er en lang række forskellige produkter på markedet, der henvender sig til skægpleje, kan det godt være svært at finde ud af, hvilke man skal vælge. Først og fremmest bør man vurdere sin skægtype: Har man fuldskæg eller skægstubbe? Er skægget tykt eller tyndt? Er håret lyst eller mørkt? osv. Nogle foretrækker at bruge ét enkelt produkt så som en skægolie, mens andre følger en skægpleje rutine, hvor der indgår flere forskellige produkter.

Skægolie med økologiske olier

Et skægpleje produkt, der kan gavne næsten alle er en skægolie. Hvis man kun kan overkomme at anvende ét produkt til sit skæg om dagen, bør det være en skægolie. Der findes flere forskellige skægolier på markedet. De kan godt have forskellige funktioner, men fælles for dem alle er, at de får skægget til at se bedre og sundere ud. Det er altid en god idé at trimme skægget inden man påfører produkterne, da der ikke er nogen grund til, at man forsøger at pleje hår, der alligevel skal klippes af. Herefter kan man vælge at bruge en shampoo og en conditioner, der er egnet til skægpleje, eller man kan vælge at springe direkte videre til skægolien. En skægolie kan anvendes til:

  • Tilføring af fugt, pleje og glans
  • Barbering
  • Kropsolie
  • Serum

De forskellige typer af olier, som en skægolie ofte indeholder, kan tilføre forskellige egenskaber til huden. Hvor en Jojoba olie eksempelvis øger hudens genoprettende egenskaber, efterlader Argan olie huden blød og gennemfugtet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her