Find dit match inden for fiskehjul!

0
572

De fleste fiske-entusiaster skal begynde et sted. Og derfor starter vi oftest altid med udstyr, som ikke nødvendigvis er det mest optimale. Det gælder sådan set de fleste aktiviteter, hobbyer og sportsaktiviteter.  Men man er jo nødt til at starte et sted – og det gør sig også gældende, når det kommer til at fiske. Her vil man gerne have den rette fiskestang og et fiskehjul der matcher, hvor og hvad du fisker og lignende. 

Fiskehjul til put and take 

Foretrækker du at fiske i en put and take eller almindelig sø, så er det oftest et fastspolet hjul, som man ser brugt. Det bliver også kaldt et spinnerhjul. Her er det afgørende, hvad størrelse du skal bruge, alt efter hvilken fiskestang du har. Har du en let UI, er et fiskehjul i størrelsen 1000-1500 ideel. Har du i stedet en ret klassisk fiskestang, kan du sagtens benytte dig af et fiskehjul i størrelsen 2000-3000. Det er dog vigtigt at understrege, at det i sidste ende er allervigtigst – hvordan det føles i hånden på dig, når du ser med det og din fiskestang. 

Fiskehjul til kystfiskeri 

Når det kommer til kystfiskeri, er der to typer af fiskehjul, som vil være ideelle. Her er der tale om et multihjul og fastspolehjul. Her kan det være afgørende for dig, hvad du normalt plejer at bruge, og hvad du vil føle dig mest tryg med. Men al læring er svær og giver det mere mening at bruge et multihjul, så må man sætte tid af til at lære det bedre at kende. Et multihjul giver dig nemlig mulighed for at kaste endnu længere, når I er ude, end et fastspolehjul vil. Når du fisker langs kysten, er der oftest brug for en tungere line. Det giver dig også bedre muligheder for at fange større og tungere fisk.  

Fiskehjul til havfiskeri 

Havfiskeri foregår oftest fra en båd. Det vil sige, at dit fiskehjul skal kunne holde til noget, når der er fangst, og det skal trækkes i land. Men det kommer også an på, hvad type fisk du er ude efter. Er det f.eks. laks, som du er på jagt efter, så anbefales det, at du får et fiskehjul på størrelse 4000 hjul. Dermed giver det også mening, at hvis du skal have fat i endnu større fisk, så skal du op på størrelse 5000 hjul eller højere. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her