Vælg dit tøj med omtanke!

0
757

Det er en realitet, at fast fashion er blevet et problem herhjemme. Det største problem er ikke altid, de mange kollektioner der kommer ud årligt, men måden det hele er produceret på og hvor materialerne kommer fra. Det gør nemlig et stort indhug i naturen og miljøet generelt, hver gang der bliver produceret tøj. Råvarene til din lækre kjole eller din varme sweater stammer fra producering, der på ingen måde har taget hensyn til miljøet. Nogle er okay med det og andre er ikke. Er du en af dem, der ikke er okay med det, kan tøjmærker som by basics anbefales.

Hvorfor skal du vælge by basics?

At stille sig selv spørgsmålet, hvorfor skal du vælge by basics, kan sommetider være en god ide. Det gælder ikke kun indenfor tøj, men f.eks. også madvarer eller andre produkter. Stil dig selv spørgsmålet, hvorfor lige det mærke? Det sætter tanker i gang og du får undersøgt hvad produktet indeholder. En af grundene til at by basics ofte anbefales i forbindelse med miljørigtigt tøj, er først og fremmest; al deres tøj som indeholder merino uld, er af en uld, som er 100% øko-tex certificeret. Desuden lover de også, at merino fårene, som det kommer fra, har det godt og lever under gode vilkår, samt de får en god behandling.

Bambus som materiale

En anden god grund til at by basics anbefales, skyldes deres brug af bambus i tøjet. Når det bliver brugt i tøjet, er det af bløde og runde fibre, som giver dig tøj, der er super behageligt og komfortabelt hele dagen. Men hvorfor er bambus så godt? Det er rigtig godt for miljøet, da det er en hurtigvoksende plante, som på 3-4 år kan vokse til maksimal størrelse. Det vil sige, at med de rette mængder kan bambussen hele tiden vokse sig stor og man kan dermed bruge det igen og igen – uden at noget uddør eller ødelægger naturens gang.

Nye tider

Sagen og virkeligheden er bare den i 2021, at mange går op i, hvor deres tøj kommer fra. De vil have noget, der er så lidt skadeligt for miljøet som muligt og der skal være tænkt over produktionen og materialerne – samt hvor de kommer fra. Her giver by basics dig en garanti, at disse ting er helt gennemtænkte.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her